Sprachwahl:       

home

Actualitățile


INȘTIINȚARE IMPORTANTĂ PENTRU PROIECTELE DIN ȚĂRI TERȚE ȘI INTREPRINDERI IMPORTATOARE

SCHIMBARE PE VO (EU) 2018/848 IN ȚĂRI TERȚE

 

Din data de 1.1.2025 este valabil EU-Öko-VO 2018/848 și pentru producte bio din țările terțe, care sunt destinate desfacerii cu insigna Bio in Uniunea Europeană.

 Referitor la această schimbare a bazei der certificare a țărilor terțe pe noul EU-ÖkoVO 2018/848 se recomanta unei intreprinderi bio din țările terțe să ia urgent următoarele măsuri deja din anii 2023 și 2024, ca să fie bine pregătit:

 1.      Studierea textelor jurice relevante  folosind versiunea de limbă aferentă pe portalul juridic EU EUR-Lex și refența la saidul AGRECO https://www.agrecogmbh.com/pages/ro/legislatie.php

 2.      Înticmirea și aplicarea conceptului de pregătire pentru asigurare calitații bio (BioCCP).

 3.      Aranjamentul resp. consolidarea unui sistem de verificare pînă la nivelul producătorului.

 4.      Asigurare unui compendiu de plausibilitate a cantitații in decursul procesului de transfer de cantitate cu documentație și posibilitate de dovadă.

 5.      Acceptarea și sprijinirea unui control în caz de nevoie conform  art. 29 din VO (EU) 2018/848 în caz de regresii (control oficial conform VO 2018/848).


„Concursul  organizat de Comisia Europeană cu ocazia zilei  europene a produselor ecologice”

 

leaflet organic award_EN


REG  ECO (CE)  2018/848:  noul regulament de bază

 

Regulamentul (CE) 2020/427, modificare la noul REG ECO CE: conține norme suplimentare pentru germeni, pentru hrănirea albinelor și pentru animalele tinere de acvacultură.

 

Regulamentul (CE) 2020/464, a fost adoptat primul regulament de punere în aplicare a noului regulament organic:

reglementează procedura de recunoaștere retroactivă a perioadelor de conversie, precum și detalii despre creșterea animalelor și bazele de date pentru materialul de înmulțire.

 


certificatelor de tranzacție

Catre toate companiile care exportă mărfuri ecologice romanesti: Vă rugăm să luati la cunostinta că există obligatia în baza legislației naționale românești pentru obținerea certificatelor de tranzacție pe fiecare lot de produse ecologice romanesti ce se comercializeaza in afara României. Operatorii certificati de AGRECO se pot adresa la info(at)agrecogmbh(dot)com pentru orice intrebari.


Sistemul electronic SERSPAR